Skip to main content

Actemium Logistiek levert een breed aanbod aan logistieke automatiseringsoplossingen. Van digitalisering, mechanisatie en warehouse management & control tot verschillende orderpick technieken als RF scanning, voice picking en pick to cart. Het Actemium WMS voert de regie over het inslag, opslag en uitslag proces in een magazijn. Alle werkzaamheden worden slim digitaal aangestuurd en papierloos geregistreerd. Hierbij wordt dus veel informatie verzameld over orders, taken, artikelen en magazijn locaties.

‘Binnen een WMS oplossing leg je dagelijks grote hoeveelheden data vast. Het WMS biedt standaard al veel mogelijkheden om direct inzicht te krijgen in het operationele proces, denk hierbij een openstaande orders en status van de werkzaamheden. Voor tactische en strategische vraagstukken zou je soms een stap verder willen gaan. Dit hebben we in samenwerking met Actemium geautomatiseerd en gevat in een standaard BI oplossing voor het WMS systeem’, aldus Rick Geijtenbeek, mede-oprichter van Dash Data.

‘Voor ons is het heel belangrijk om waarde toe te voegen aan de bedrijfsprocessen bij onze klant. Zij maken gebruik van onze oplossing en onze rapportages, maar willen soms nog net die extra stap zetten. Door goed naar hen te luisteren en te kijken welke oplossingen in de markt beschikbaar zijn, hebben we besloten het Dash Data Platform aan Actemium WMS te koppelen. Zo leveren we niet alleen een uitgebreide WMS omgeving, maar ook tooling om het volle potentieel uit de data te halen” vertelt Henk Tieltjes, Client Manager bij Actemium.

Hoe werkt het?

Jacob van den Brink, mede-oprichter van Dash Data, legt uit: ‘Het Dash Data Platform is een cloud oplossing die draait binnen Microsoft Azure. In dit platform ligt standaard een connectie naar het WMS van Actemium, maar dit is niet gelimiteerd tot het WMS. Dit houdt in dat allerlei andere operationele systemen die een klant heeft draaien, ook toegevoegd kunnen worden aan de oplossing. Zo kun je dus data vanuit de WMS omgeving combineren met data uit andere bronnen om tot diepere inzichten te komen. Denk aan een koppeling met het ERP-, CRM-, HR- en/of Transport Management Systeem’.

Door de slimme architectuur van de oplossing zit elke klant standaard op de laatste versie en heeft elke klant dus de nieuwste features tot haar beschikking. Het platform is volledig in Azure gebouwd en klanten leggen eenvoudig een connectie vanuit Power BI en/of Excel.

Wat merkt de gebruiker van deze samenwerking?

Naast het Azure platform dat uitgerold wordt bij een nieuwe klant, worden ook een aantal standaard dashboards meegeleverd. Hierin vind je data uit WMS en heb je dus al direct inzicht in eigen data. In de standaard dashboards vind je doorsnedes voor onder andere:

  • Voorraad analyses (over meerdere assen, trendanalyse over tijd)
  • Proces voortgang (zowel op hoog- als op detailniveau)
  • Magazijn optimalisatie analyse, specifiek configureerbaar voor elke klant, denk hierbij aan herindeling op basis van fast- en slowmovers en/of looproutes.

Neem contact met ons op voor meer informatie!