“Met data geven we ons bedrijf rust”

Hoenderdaal Fasteners is een groothandel en importeur op het gebied van bevestigingstechniek. Data begon te leven bij Hoenderdaal Fasteners begin 2018 toen Bart Veldhuizen, algemeen directeur, aanklopte bij Dash Data: “we wilden met dashboards inzicht krijgen in dag dagelijkse operaties, maar ook analytische inzichten gaan ontwikkelen om vooruit te kunnen gaan kijken”. Bij een logistiek bedrijf als Hoenderdaal wordt enorm veel met cijfers gewerkt, dus zijn er ook honderden KPI’s te bedenken, die nodig zijn om grip te krijgen op processen.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is het “replenishment dashboard” in Power BI. Bart: “Dit was ons eerste dashboard, we liepen twee jaar geleden erg achter omdat replenishment taken niet op tijd werden uitgevoerd, hierdoor liepen de orderpickers naar lege vakken en moesten ze naar het bulkmagazijn met veel onnodige extra tijd en loopmeters als gevolg”. Het replenishment dashboard hangt groot op een scherm op de inbound afdeling. Dit scherm geeft live het aantal openstaande taken weer op een plattegrond van het magazijn. Bart: “Zo weten we in een oogopslag het aantal openstaande taken in welk deel van het magazijn. Daarnaast konden we met de informatie betere magazijnindelingen en pickroutes gaan maken voor meer efficiëntie.  Rolant, operationeel manager bij Hoenderdaal Fasteners, vult aan: “ik heb dit dag dagelijks openstaan om te monitoren hoe ik mijn fte’s moet inzetten. Ook als ik bijvoorbeeld op een klantenmiddag ben, log ik in op mijn Power BI app, en zie ik dat het goed is”.

 

Op logistiek gebied is er daarnaast informatie over productie aantallen, openstaande inkooporders en magazijn bewegingen. Doordat dit inzicht real-time beschikbaar is, hoeft er tijdens vergaderingen niet meer gediscussieerd te worden over de cijfers, dit is namelijk de gezamenlijke basis voor de vergaderingen. Rolant: “Het geeft ons weer tijd om echt te managen, met de ontwikkeling van de onderneming bezig te zijn”. De meeste bedrijfsprocessen zijn inmiddels in het gevirtualiseerde datawarehouse van Dash Data geïntegreerd, zoals de financiële overzichten, verkoop overzichten voor de accountmanagers en inzicht op het gebied van klachten.

 

Jacob Ordelman, IT manager bij Hoenderdaal Fasteners, vat het als volgt samen: “data is de afgelopen 2 jaar echt gaan leven binnen de organisatie”. Jacob is vanuit Hoenderdaal Fasteners het aanspreekpunt voor alle IT projecten, en daarmee dus ook de aangewezen persoon om data gerelateerde vraagstukken uit te rollen; “collega’s waren veel tijd kwijt om zelf uit allerlei systemen hun informatie te halen, zoals verkoop gegevens uit SAP HANA, en alles werd geëxporteerd naar Excel, om vervolgens weer apart bewerkt te worden”. Tijd is dus een meetbare succesfactor voor dit project, naast een eenduidiger inzicht over alle bedrijfsprocessen heen. Afsluitend concludeert Jacob : “uiteindelijk willen we dat data ons gaat leiden in alles wat we doen. We zijn er nog niet, maar we hebben al grote stappen gemaakt. Door continu de temperatuur te meten, geven we het bedrijf rust”.

Dash Data is gespecialiseerd in Datawarehousing, Data Virtualisatie en Power BI, ongeacht de branche waarbinnen u werkzaam bent.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Project

Implementatie Architectuur
Data Virtualisatie
Realtime

Klant

Hoenderdaal Fasteners